9.5.2023 retki Lahden Moottoripyörämuseoon ja Radiomuseoon.

Pikiukkojen kevätretki 9.5.2023 

 Tämän vuoden retki tehtiin Lahteen, Trans Ahvalan pikkubussilla. Osallistujia oli 14 henkilöä. Lähtöpaikka oli Puistolan asema, josta ajettiin Järvenpään kautta Lahden moottoripyörämuseolle, joka oli ensimmäinen tutustumiskohteemme. Osa porukasta tuli suoraan sinne, kun pikiukkoja asustelee myös niillä seuduilla.

 Aloitettiin tutustuminen paikkaan munkkikahveilla ja sen jälkeen kiersimme museon motskari aarteet.Tämän vuoden teema on Jawa pyörät, joka oli valtamerkki myös Suomessa -50-luvulla, ennen suurta autoistumista. Onneksi oli omassa porukassa aiheen asiantuntija, Kalle, joka kertoi kattavasti Jawan historian vaiheet.Toki nähtävänä oli paljon muitakin pyöriä ja alaan kuuluvaa kamaa. Kaikkiaan tämä Suomen Moottoripyörämuseo on hieno paikka joka on rakennettu pitkälti kierrätys materiaaleista.

  Sitten noustiin taas bussiin ja Jommi vei meidät Hiihtostadionille, jossa ihmeteltiin mäkimontun syvyyttä ja jyrkkyyttä, luntakin oli vielä vähän jäljellä. Siiri Rantasen patsas on myos siellä.

  Ruokailemaan ajettiin ravintola Teivaan Lokkiin Vesijärven rantaan, siellä meillä oli varattu kabinetti järvi näköalalla. Lounas oli "hyvä ja sitä oli riittävästi"

  Ruoan jälkeen nousimme radiomäelle, missä tutustuimme Radiomuseoon, opastetulla kierroksella. Opas kertoili mielenkiintoisia tarinoita Suomen radiotoiminnan alkuajoista ja historiasta, se antoi hyvän lisän tämän museon antiin.

 Sitten olikin jäljellä enää kotimatka, joka tapahtui käännetyssä järjestyksessä Puistolaan. Reissuamme juhlisti loistava sää, oli kevään lämpöisin päivä ja porukallamme iloinen matkailu mieli. Kiitokset mukana olleille ja kuskille!

     Kaarlo Salonen